NIZOZEMAC ODLAZI

Nogometaš Barcelone Memphis Depay je dogovorio sve s Juventusom, no još uvijek posao nije zaključen, a ključni čovjek za prelazak Nizozemca u Torino je Miralem Pjanić.

Depay ima ugovor do kraja sezone s Barcelonom i katalonski klub ga ne želi pustiti besplatno da ode, dok ga s druge strane Juventus želi dovesti kao slobodnog igrača.

Također, Depay je poručio Barceloni kako bi za raskid ugovora želio dobiti najmanje dva miliona eura kao kompenzaciju, na što katalonski klub ne pristaje.

Tu na scenu stupa Pjanić, tačnije ugovor kojim je on prešao iz Juventusa u Barcelonu 2020. godine.

Naime, Barcelona i Juventus su tada postigli dogovor o bonusima koji se odnose na Pjanićeve nastupe, a katalonski Sport je saznao da se radi o iznosu od dva miliona eura.

Juventus je sada spreman poništiti tu klauzulu u ugovoru koja bi prema procjenama trebala biti s lakoćom ispunjena tokom ove sezone jer trener Xavi računa na Pjanića, a zauzvrat od Barce traži da raskine ugovor s Depayem kako bi postao slobodan igrač.

To znači da bi Barca novcem koji bi prije ili kasnije završio u kasi Juventusa isplatila Depaya i uručila mu slobodne papire jer ga niko ne želi kupiti, a potom bi ga Juve doveo kao slobodnog igrača.

Ukoliko se taj scenarij desi, a velike su šanse za to, Depay će s Juventusom potpisati ugovor na dvije sezone s godišnjom platom u iznosu od 6 miliona eura.