PREMIERSHIP

U terminu od 15 sati odigrano je pet utakmica pretposljednjeg kola engleske Premier lige, a Manchester City je propustio veliku šansu da uzme jednom rukom trofej nakon remija s West Hamom rezultatom 2:2.

Nogometaši Cityja gostovali su West Hamu u vrlo komfornoj situaciji dva kola prije kraja sezone. Uz tri boda prednosti nad Liverpoolom, Građani su imali i sedam golova bolju gol-razliku tako da im je jedna pobjeda evidentno dovoljna do kraja.

Ipak, do nje nisu uspjeli doći već u prvoj utakmici pošto je West Ham odigrao sjajan meč koji je završen rezultatom 2:2.

Nakon tri velike šanse za goste, uslijedila je kazna u 24. minuti. Jarrod Bowen je pogodio za vodstvo domaćina, a isti igrač je u posljednjoj minuti prvog dijela šokirao goste i pogodio za 2:0.

Sjajno je City otvorio nastavak. Prvo je u 49. minuti Jack Grealish pogodio za smanjenje rezultata, a onda je Vladimir Coufal postigao autogol u 69. minuti nakon što je neometan glavom smjestio loptu u svoju mrežu.

U 85. minuti dosuđen je penal za goste, ali je Lukasz Fabianski sjajno odbranio udarac Riyada Mahreza.

Ostalo je 2:2 tako da je City trenutno na četiri boda iznad Liverpoola, ali Redsi imaju utakmicu manje što znači da bi pobjedom došli na bod od Građana uoči posljednjeg kola.

Nogometaši Leicestera rezultatom 5:1 razbili su Watford u gostima, a sjajan je bio iskusni Jamie Vardy s dva pogotka.

Aston Villa i Crystal Palace remizirali su rezultatom 1:1, a isti skor zabilježen je i u duelu Wolverhamptona i Norwicha. Leeds je osvojio bitan bod protiv Brightona remijem također rezultatom 1:1.

Premier liga, 37. kolo:

West Ham - Manchester City 2:2
Watford - Leicester 1:5
Wolves - Norwich 1:1
Leeds - Brighton 1:1
Aston Villa - Crystal Palace 1:1

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore