UNATOČ CENZURI

Navijač sa zastavom Albanije koji je u prvom produžetku nakratko prekinuo polufinalni meč Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja trčao je Karimu Benzemi u zagrljaj i to je razlog zbog kojeg je ušao na teren, javljaju španski mediji.

Nakon što je Rodrygo postigao dva brza pogotka za Real Madrid i anulirao prednost Cityja iz sinoćnjeg meča, ali i dvomeča ukupno, jedan navijač s tribina stadiona Santiago Bernabeu u prvoj minuti prvog produžetka sa zastavom Albanije ušao je na teren i nakratko prekinuo meč.

UEFA je odmah cenzurisala ovaj trenutak i kao što smo već navikli, nije spomenutu situaciju prikazala na TV-u, a navijač koji je u rukama nosio zastavu Albanije na leđima je nosio jaknu s Benzeminim prezimenom i upravo je ovom francuskom napadaču potrčao u zagrljaj.

Na kraju je susret prekinut na manje od jedne minute s obzirom na brzu reakciju zaštitara koji su odmah utrčali u teren i uhvatili navijača.

Ubrzo nakon toga Realu je dosuđen penal, a upravo je Benzema bio taj koji je pogodio i na kraju će se ispostaviti, odveo svoj tim u finale gdje će igrati protiv Liverpoola.