FRANCUSKI NAPADAČ

Real Madrid ponudio je Kylianu Mbappeu najveći ugovor u historiji kluba, no to ne znači da će se sjajni mladi francuski napadač i preseliti na Santiago Bernabeu. Marca je pisala da mu Real nudi 50 miliona eura godišnje, a Le Parisien tvrdi da je PSG izjednačio tu ponudu u dvogodišnjem ugovoru uz opciju produženja na još jednu sezonu.

Mbappe bi prema nekim navodima trebao dobiti i 100 miliona eura bonusa za lojalnost, što bi moglo poremetiti Realove planove. Ipak, u Realu nema drame, tvrdi Marca.

Svakodnevicu u Realu nisu promijenile glasine oko ponude pariškog kluba, javlja španski list dodajući da su u Madridu odradili sve potrebne korake za dovođenje željenog napadača u ljetnom prijelaznom roku.

Dodaje se i da u Realu još uvijek nisu prekrižili mogućnost dovođenja Erlinga Halanda. Norvežanin još nije ništa potpisao s Manchester Cityjem koji mu nudi bogatstvo, a u Madridu u tome i dalje vide svoju šansu da ga dovedu.

Svjesni su da je pred njima teška borba s finansijski moćnim klubovima, ali uvjereni su da mogu do pobjede. Real je savladao PSG u Ligi prvaka, a sad mu slijedi ogled s Manchester Cityjem. Marca navodi da će to biti više od samog nogometnog susreta.

Autor: Index.hr