SVE, SAMO DA OSTANE

Čelnici PSG-a spremni su dati francuskom igraču Kylianu Mbappe čak 100 miliona bonusa za produženje ugovora, što je novac kakav nijedan igrač ranije u svijetu nogometa nije dobio.

Madridski AS piše da će Mbappe, ukoliko ostane u PSG-u i produži ugovor s klubom, godišnje zarađivati 50 miliona eura, što je najveći ugovor u historiji nogometa i nešto što će teško ijedan drugi igrač na svijetu dobiti.

Od ranije je poznato da Real svim silama pokušava dovesti Mbappea u svoj tim, a nakon što je prošle godine PSG odbio ponudu od 180 miliona eura za njegove usluge, ovaj francuski igrač će na kraju ove sezone moći pojačati Kraljevski klub kao slobodan nogometaš, što je svakako olakšavajuća okolnost i za njega i za klub.

Također, AS navodi da su mu iz PSG-a obećali da će 2024. godine moći igrati za nogometnu reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama, čime bi također ispunio veliki san.

Dodaje se i to da su mu iz kluba obećali da će nakon dvije godine ugovora, tačnije 2024. godine, moći pregovarati o odlasku u drugi tim.

Za kraj se dodaje kako je Mbappeova želja još uvijek ista, a to je da od naredne sezone igra za Real Madrid te da želi napustiti PSG nakon pet godina.