Dobra vijest

Navijači fudbalskih klubova u Njemačkoj su dočekali radosnu vijest. Za mjesec dana će se vratiti na stadione i neće biti nikakvih restrikcija po pitanju prodaje ulaznica.

Njemačka federalna vlada je odlučila da ukine stroge Covid mjere i to 20. marta. Tada će navijači moći na stadione širom Njemačke i po prvi put poslije dvije godine neće biti više nikakvog ograničenja u pogledu kapaciteta.

U Njemačkoj je od početka pandemije bilo uvijek situacija u kojima je samo određenom broju navijača bilo dozvoljeno da uđe na tribine. U narednim sedmicama u Njemačkoj slijedi opuštanje restriktivnih mjera, sve do 20. marta kada ih više neće biti uopšte, stoga će navijači moći na tribine, a klubovi će prodavati ulaznice bez bilo kakvih ograničenja.

Bundesliga će tako u čak sedam kola imati potpuno pune stadione, a također će i nacionalni tim gledati pun stadion u Zinshajmu kada Njemačka bude igrala prijateljski meč.

Do 20. marta će postepeno sve više navijača ulaziti na tribine, pa će tako 4. marta tri četvrtine kapaciteta biti u upotrebi. Na snazi će ostati pravila o nošenju maske, dok će na stadion moći samo vakcinisani i oni koji imaju negativan test na koronu ili potvrdu o preležanoj bolesti.