RAZMIŠLJA O BUDUĆNOSTI

Britanski mediji pišu da je portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo razočaran životom u Manchester Unitedu i da planira razgovarati sa svojim agentom o budućnosti u ovom klubu.

Ronaldo je prošlog ljeta stigao iz Juventusa na Old Trafford, no prema prikazanom nakon prvog dijela sezone, nije zadovoljan u dresu ovo kluba i na kraju sezone bi mogao potražiti novi klub.

On je svojim reakcijama tokom mečeva nekoliko puta pokazao nezadovoljstvo, kako igrom svojih saigrača tako i odlukama trenera, a planira nakon razgovora s agentom Jorgeom Mendesom kreirati nove opcije za nastavak karijere.

Također se navodi da će najvažniju ulogu u svemu igrati ime novog menadžera Crvenih đavola, a s obzirom na to da će Ralf Rangnick preuzeti ulogu savjetnika. Trenutno je prvi favorit za klupu Manchester Uniteda Mauricio Pochettino, sadašnji trener PSG-a.

U ovoj sezoni Ronaldo je postigao osam pogodaka u 19 mečeva Premiershipa, a uz je dodao i tri asistencije. Prošli meč njegovog Manchester Uniteda protiv Burnleyja počeo je na klupi za rezervne igrače i nema sumnje da nije zadovoljan takvom situacijom.