OSTAJU BEZ UGOVORA

Tri velike zvijezde Real Madrida Marcelo, Isco i Gareth Bale napustit će Kraljevski klub bez obeštećenja narednog ljeta i klub nema u planu da im produži ugovor, javljaju španski mediji.

Oni prvobitno navode da će klub napustiti trenutni prvi kapiten, ali igrač koji ima mizernu i nikakvu minutažu - Brazilac Marcelo, a otkrivaju da će karijeru nastaviti, odnosno završiti u Fluminenseu, klubu u kojem je ponikao.

Marcelu 2022. godine ističe ugovor s Realom i njemu, baš kao ni Iscu i Garethu Baleu neće biti produžen ugovor, a to znači da će pomenuti trojac koji je ostvario velike uspjehe u ovom klubu bez ikakvog obeštećenja potražiti novu sredinu.

Još uvijek nije poznato da li će Bale uopšte nastaviti nogometnu karijeru s obzirom na to da je posljednjih godina više fokusiran na igranje golfa, dok bi Isco karijeru mogao nastaviti u italijanskoj Seriji A, a pominju se čak i klubovi iz Engleske.

Isco je u Real Madrid stigao u junu 2013. godine za 30 miliona eura, Bale je iste godine plaćen 91 milion eura, a Marcelo je u klub došao 2007. godine za 6,5 miliona eura.