OPORAVIO SE

Prva zvijezda reprezentacije Argentine Lionel Messi kaže da je nezadovoljan svojom igrom protiv Brazila jer još uvijek nije u najboljoj fizičkoj formi, a dodaje kako 2021. godinu želi završiti na najbolji mogući način.

Messi je poručio da će mu biti potrebno vrijeme da se vrati u staru formu, a u posljednje vrijeme mučio se s povredama koljena i zadnje lože. Posljednji put na terenu je bio prije 20-ak dana u meču protiv Lillea, nakon čega više nije igrao za svoj PSG.

Na kraju je ipak odlučio prihvatiti poziv u reprezentaciju Argentine, a kaže kako je u meču protiv Brazila osjetio da još uvijek nije dovoljno fizički spreman.

"Nisam igrao dugo vremena, a meč s Brazilom je pun intenziteta, a meni je potrebno da uđem u ritam. Dobro sam, ali ne fizički spreman koliko želim. Već neko vrijeme je tako i nije lagano igrati meč s takvim tempom. Ipak, nadam se da ću godinu završiti na dobar način", rekao je Messi i dodao:

"Znali smo da će utakmica biti teška i s dosta opreza s obje strane. Bilo je teško igrati, ali ipak sve sve dobro završilo."

Argentina je remijem protiv Brazila osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a oni su, podsjećamo, ove godine osvojili Copa Americu, što je prvi trofej koji je Messi osvojio s reprezentacijom, ne računajući medalju s Olimpijskih igara.