BOLAN PORAZ UNITEDA

Jedan od navijača Manchester Uniteda s tribina Old Trafforda "dobacivao" je nogometašu Jesseu Lingardu, a povremeni reprezentativac Engleske mu je odgovorio i na Twitteru objasnio šta se dogodilo.

Manchester United je doživio jedan od najvećih "brodoloma" u posljednjim decenijama pošto je od ljutog rivala Liverpoola poražen rezultatom 0:5.

Tokom cijele utakmice vidjela se nemoć Crvenih đavola, a sve je kulminiralo odlaskom velikog broja navijača sa stadiona u 65. minuti. Nezadovoljne pristalice Uniteda nisu mogle gledati ponižavanje kluba, a oni koji su ostali, imali su šta reći igračima.

No, jedan od navijača je dobacivao Jesseu Lingardu dok se nogometaš zagrijavao, iako nije imao nikakav utjecaj na rezultat. Lingard mu je odgovorio da on nije na terenu. Poslije meča stiglo je i objašnjenje.

"Nije u pitanju bilo verbalno zlostavljanje. Rekao mi je da moram više i jače raditi, kao da to ne radim iz dana u dan. Rekao sam mu da uopšte nisam na terenu i to je to", rekao je Lingard putem Twittera.

Inače, na utakmici je dominirao Mohamed Salah koji je postao prvi rival Uniteda koji je na Old Traffordu postigao hat-trick u historiji Premier lige.