KVALIFIKACIJE ZA SP

Nogometna reprezentacija Njemačke slavila je protiv Rumunije u meču 7. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 2:1 i to nakon što su u drugom poluvremenu došli do preokreta i osvajanja tri boda.

Utakmica za Njemačku nije počela na najbolji način, a gosti iz Rumunije su već u devetoj minuti došli u vodstvo. Loptu je uzeo Hagi, a nakon što je prošao nekoliko igrača pogodio je mrežu domaćeg tima i svoj tim doveo u vodstvo.

Do poluvremena rezultat se nije promijenio, no u drugom poluvremenu Njemačka je ubacila u brzinu više i uspjela doći do preokreta. Prvo je Gnabry u 52. minuti pogodio za poravnanje, a pobjedu i osvajanje tri boda osigurao je rezervista Muller golom u 81. minuti i to samo 14 minuta nakon što je ušao u igru.

U drugim mečevima ove grupe Sjeverna Makedonija je slavila protiv Lihtenštajna u gostima rezultatom 4:0, dok je duel između Islanda i Armenije završen bez pobjednika (1:1).

Njemačka u ovoj grupi zauzima prvu poziciju sa 18 osvojenih bodova, dok je Sjeverna Makedonija na drugom mjestu sa 12 osvojenih bodova. Armenija je treća sa 12, a Rumunija četvrta sa 10 bodova.

U ostalim mečevima izdvajamo remi Češke i Velsa (2:2), kao i Turske i Norveške (1:1), a dodajmo još i to da je Slovenija kao gost slavila protiv Malte sa 4:0, kao i da je Nizozemska s minimalnih 1:0 bila bolja od Latvije u gostima. Crna Gora je, također kao gost, bila sigurna protiv Gibraltara sa 3:0.

Svi rezultati:

Češka - Vels 2:2
Estonija - Bjelorusija 2:0
Gibraltar - Crna Gora 0:3
Island - Armenija 1:1
Latvija - Nizozemska 0:1
Lihtenštajn - Sjeverna Makedonija 0:4
Malta - Slovenija 0:4
Njemačka - Rumunija 2:1
Turska - Norveška 1:1