PREMIERSHIP

Nogometaši Manchester Uniteda doživjeli su šokantan poraz od Aston Ville u meču 6. kola engleskog Premiershipa rezultatom 1:0 na svom Old Traffordu, a Crveni đavoli su u 93. minuti promašili penal i to nakon što je umjesto Cristiana Ronalda odgovornost preuzeo Bruno Fernandes.

Villa je nešto bolje otvorila meč i preko Targetta je imala veliku šansu u 16. minuti, no šutirao je visoko preko gola, da bi na drugoj strani u 18. minuti udarac Greenwooda odbranio Martinez.

Mogao je Watkins u 22. minuti dovesti goste u vodstvo, no De Gea mu je odbranio, a vrijedi spomenuti još šansu Maguirea u 44. minuti kada je šutirao malo pored gola.

Šok na Old Traffordu priredio je štoper Hause golom u 88. minuti, a kada se činilo da će Crveni đavoli bez ispaljenog metka izgubiti ovaj meč, sudija Dean je svirao penal nakon što je Hause igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Umjesto Ronalda koji je bio na terenu penal je izveo Fernandes, a šutirao je katastrofalno i nabio loptu visoko preko gola. Nakon toga United nije uspio opet napraviti šansu i na kraju su doživjeli prvi poraz u ovoj sezoni.

U drugom meču koji je odigran u terminu od 13:30 sati Manchester City je pobijedio Chelsea rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Gabriel Jesus u drugom poluvremenu.

Rezultat i strijelac:

Manchester United - Aston Villa 0:1 (Hause 88')

 
Standings provided by SofaScore LiveScore