LIGUE 1

Utakmica francuske Ligue 1 između Nice i Olympique Marseillea bit će ponovo odigrana bez gledatelja na tribinama, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo Ligue 1 saopćilo je da se Disciplinska komisija sastala jučer i da je odlučivala u vezi s incidentom koji se dogodio tokom ligaške utakmice između Nice i Olimpiquea koja je igrana 22. augusta.

“Nakon analize izvještaja o istrazi u prisustvu predstavnika oba kluba, Komisija je odlučila ponoviti utakmicu, ali ovog puta na neutralnom mjestu i bez publike na stadionu. Datum će se naknadno utvrditi. Osim toga, dva kaznena boda prvobitno su izrečena Nici, od kojih je jedan suspendovan“, navodi se u saopćenju.

Dalje se navodi da je defanzivac tima iz Marseillea Alvaro Gonzalez dobio dvije utakmice suspenzije, a njegovom saigraču Dimitriju Payetu izrečena je zabrana od jedne utakmice.

Sudac je prekinuo utakmicu 3. kola Ligue 1 u 75. minuti nakon što su navijači Nice izašli na teren kao odgovor na Payetovo bacanje boce ka tribini sa koje je prethodno pogođen predmetom.