Gazda ulaže

Fudbaleri Chelseaja u protekloj sezoni okitili su se titulom prvaka Evrope, a bogati gazda Plavaca Roman Abramovich navodno je odoborio 150 miliona funti za pojačanja za novu sezonu.

Portal Russia Tofay piše kako je jedna od glavnih meta kluba sa Stamford Bridgea sjajni norveški napadač Erling Haaland.

Timo Werner, Olivier Giroud i Tammy Abraham u protekloj sezoni nisu bili na željenom nivou, dok je Norvežanin u 41 nastupu postigao isto toliko golova, te upisao i 12 asistencija, što je samo vrhunska preporuka njegovim budućim poslodavcima.

Ipak, kako sada stvari stoje još se ništa nije promijenilo, mladi napadač i dalje je igra Borussije Dortmund.

- Ništa se nije promijenio. Erlinga planiramo za sljedeću sezonu - rekao je sprotski direktor BVB-a Michael Zorc.

Proda li Haalanda, Borussia bi ovog ljeta mogla dobro napuniti klupsku kasu. Naime, transfer Jadona Sancha u Manchester United je gotova stvar, a osim 85 miliona za reprezentativca Engleske još će naplatiti 11 miliona eura za Leonrda Balerdija, Jeremyja Toljana (3,5 mil. eura) i Sergija Gomeza (2,25 mil. eura), što je uz eventualno Haalandovo obeštećenje ukupno 277 miliona eura.

Inače, norveški napadač je u Dortmund stigao iz Salzburga u januaru 2020. godine, a "žuto-crni" su za njega izdvojili 20 miliona eura. Aktuelni ugovor za Borussiju ga veže do ljeta 2024. godine.

Faktor