Francuzi su u reprizi finala Eura iz 2016. godine, u Budimpešti odigrali neriješeno s Portugalom 2:2 i grupnu fazu završili su na prvom mjestu, a dva gola za aktuelne svjetske prvake postigao je Karim Benzema.

Bili su to prvi golovi napadača Reala u dresu Galskih pijetlova nakon povratka u reprezentaciju poslije šest godina, a za oba se veže nesvakidašnja i pomalo "luda" koincidecnija.

Benzema je prvi pogodak postigao iz penala u drugoj minuti sudijske nadoknade, a u trenutku kada je lopta ušla u mrežu na semaforu je stajalo vrijeme 45:00 (1:44).Francuski napadač se upisao u listu strijelaca i na početku drugog dijela, a kada je postigao gol, na semaforu je ponovo bilo ispisano vrijeme 46:44, što je privuklo mnogo pažnje među ljubiteljima nogometa na društvenim mrežama, te su te fotografije postale viralne.Benzema je 2015. godine izbačen iz reprezentacije Francuske zbog skandala u kojem ga je saigrač Mathieu Valbuena optužio da ga je ucjenjivao njegovim porno snimcima, a napadač Real Madrida je te navode uvijek demantovao.

Podsjetimo, Francuska će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Švicarske.