Predsjednik i trener Barce

Sastanak između predsjednika Joana Laporte i trenera Katalonca Ronalda Koemana, te njegovog zastupnika, završen je važnim zaključkom, koji se vjerovatno neće svidjeti navijačima Blaugrane.

Prema riječima Koemanovog agenta, Nizozemac će ostati na Nou Campu.

Rob Jansen je rekao u razgovoru za nizozemski Telegraaf da će Koeman i naredne sezone sjediti na klupi Barce, što svakako nije dobra informacija za Miralema Pjanića, koji se nije pretjerano naigrao ovog proljeća.

- Pozitivna atmosfera vladala je tokom sastanka i ja sam prezadovoljan. Ogromno poštovanje vlada između Ronalda i kluba. Osjećaj je dobar i moglo bi se dogoditi da Ronald ostane u klubu i duže nego li ga ugovor veže (do ljeta 2022. godine). Nismo došli tako daleko u pregovorima i zakazan je novi sastanak - otkrio je Jansen.

Iako navijači nisu sretni zbog činjenice da će Koeman vjerovatno nastaviti svoj angažman, Barcelona očito trenutno nije u mogućnosti Nizozemcu u slučaju prijevremenog raskida isplatiti odštetu u iznosu osam miliona eura.

Ipak, Catalunya Radio otkrio je kako je nizozemski stručnjak pristao na nevjerovatan ustupak.

Navodno ga je Laporta zamolio da petnaestak dana sačeka odluku o svojoj sudbini jer Barcelona već pregovara sa nekoliko trenera, što se kosi s onim što je kazao Jansen.

Faktor