JEDAN OD USLOVA

Portugalski stručnjak Jose Mourinho želi zadržati bh. napadača Edina Džeku u Romi i navodno mu je već namijenio status prvog napadača.

Prema navodima Sky Sport Italia, Mourinho je već dogovorio brojne zadatke sa čelnicima kluba za ljetni prijelazni rok, a navodno je zatražio dovođenje novog golmana, napadača koji će igrati uz Džeku i centralnog veznog. Navodi se da je Mourinho svjestan situacije u kojoj se klub nalazi pa je dugoročni cilj napraviti ekipu postepeno i bez prevelikih ulaganja.

Džeko je u posljednje vrijeme u nemilosti trenera Paula Fonsece i to najviše iz razloga jer mu je nekoliko puta zamjerio loše taktičke odluke, što je direktno utjecalo na loše rezultate Rome, nakon čega je ovaj stručnjak odlučio oduzeti kapitensku traku našem igraču, čak ga i odstraniti iz tima i do danas mu oduzeti mjesto prvog napadača.

Navodi se da je i da će opet Mourinho izričito tražiti od kluba da zadrži Džeku i pored toga što još uvijek postoji veliki interes drugih klubova za njegov potpis, a problem bi jedino mogla biti njegova plata od 7,5 miliona eura, međutim Dijamant ulazi u posljednju godinu ugovora.

Mediji u Italiji navode da bi "probleme" s Mourinhom mogao imati Armenac Henrikh Mkhitaryan, koji je nakon odlaska iz Manchester Uniteda pričao da je imao komplikovan odnos s ovim stručnjakom i da je imao konflikte s njim.

Džeko je nedavno protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu postigao peti pogodak u ovoj sezoni Evropske lige u devet odigranih utakmica. Ujedno mu je to bio ukupno 12. gol u svim takmičenjima jer je sedam puta tresao mreže u Seriji A.

Podsjećamo, Džeko je na trećem mjestu vječne liste strijelaca Rome sa 118 pogodaka. Francesco Totti na prvom mjestu ima 307 pogodaka, a drugi je Roberto Pruzzo sa 138 golova.