U PRIJATELJSKOM MEČU

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho je u pregovorima sa Al-Shababom dok određeni mediji tvrde da je dogovor već postignut. Bilo kako bilo, mogao bi se već naredne sedmice "obračunati" sa svojim bivšim klubom Romom.

Mourinho je dobio otkaz u Romi u utorak te ga je zamijenila legenda kluba Daniele De Rossi. Iako je Portugalčev agent Jorge Mendes tvrdio da je prerano govoriti o Mourinhovom novom klubu, neki izvori navode da on nije odbacio mogućnost preuzimanja Al-Shababa u Saudijskoj Arabiji. Sky Sport Italia piše da je The Special One otvoren za tu mogućnost, dok saudijski list Al-Sharq Al Awsat navodi da je dogovor već postignut.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste činjenica da Roma putuje u Saudijsku Arabiju naredne sedmice kako bi odigrala prijateljsku utakmicu s Al-Shababom u srijedu 24. januara, a to je susret dogovoren prošle godine u sklopu sponzorstva s Riyadh Seasonom.

Ako Al-Shabab potvrdi Mourinha kao novog trenera i on na vrijeme preuzme tim, Portugalac će s klupe voditi novu ekipu protiv Rome.

Kao druga opcija saudijskog kluba spominje se legenda Intera Dejan Stanković.

Daniele De Rossi će debitovati na klupi Rome u subotu protiv Hellas Verone, a utakmica se igra na stadionu Olimpico.