VRHUNAC SUKOBA

Bayernov trener Hansi Flick je jučer nakon utakmice protiv Wolfsburga (pobjeda 3:2) objavio da želi napustiti bavarski klub, ali nije otkrio razloge svog odlaska.

Međutim, jasno je da odlazi zbog odnosa sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, a situaciju u Bayernu od trenutka izbijanja sukoba između njih dvojice detaljno prati njemački Sport 1 koji je i danas objavio veliki tekst o Flickovoj odluci.

"Odlazak pod svojim uvjetima i napuštanje ekipe ne znači da je to bila Flickova želja i na početku sezone. Čak ni kad se uzme u obzir da ga vjerovatno čeka posao u reprezentaciji. On obožava ove igrače i klub, ali ne može više raditi sa Salihamidžićem, jednostavno nema izbora. Flickov odlazak imat će posljedice za klub. Cijeli svijet će se pitati je li Bayern postao klub koji ne može treneru osigurati kontinuitet rada. Carlo Ancelotti, Niko Kovač i sada Flick. Je li zaista uvijek kriv trener? Bayern trenutno može samo sanjati o tome da izgradi uspješnu eru s nekim trenerom. Flick je imao potencijal za to, ali potrošen je. Sada je bijesan jer nema drugog izbora nego otići iz kluba u kojem ga ne podržavaju", napisao je novinar Florian Plettenberg u svom tekstu.

Podsjetimo, Flick je Bayern preuzeo 2019. godine nakon otkaza Niki Kovaču te je u jednoj sezoni osvojio sve što je mogao.
Iako ima ugovor do 2023. godine, želi ga prekinuti ovo ljeto i teško je očekivati da će ga Bayern u tome spriječiti.