KVALIFIKACIJE ZA SP

Ovo je uobičajena praksa u svijetu, a ovakav tretman ne ugrožava zdravlje fudbalera, istakli su iz Fudbalskog saveza Letonije

Nakon što su pred današnji start kvalifikacij za Mundijal 2022 objavljene fotografije "travnjaka" u Rigi, odnosno zemlje koja je sporadično prekrivena travom, Letonci su odlučili da zamaskiraju stvarnost i da podlogu ofarbaju zelenom bojom.

Zamaskirana stvarnost

Utakmica Letonija - Crna Gora odigrat će se po katastrofalno lošem terenu na stadionu Skonto u Rigi, iako će vizuelni utisak biti drugačiji.

Nakon što su objavljene fotografije "travnjaka", odnosno zemlje koja je sporadično prekrivena travom, domaćini su odlučili da zamaskiraju stvarnost i da podlogu ofarbaju zelenom bojom.

Letonski portal "delfi.lv" objavio je snimke farbanja terena.

Kako navodi taj portal, odlučeno je da se teren ozeleni kako bi se stvorila i ljepša slika na TV prijenosu.

- Ovo je uobičajena praksa u svijetu, a ovakav tretman ne ugrožava zdravlje fudbalera, istakli su iz Fudbalskog saveza Letonije.

  Uslovi za igru biti ispod nivoa To, međutim, ne mijenja činjenicu da će uslovi za igru biti ispod nivoa.

- Ovakav teren bit će dodatni motiv da ispunimo naš cilj, da pobjedom otvorimo kvalifikacije, da obradujemo i sebe i sve naše navijače u Crnoj Gori, kazao je sinoć selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović, prenose Vijesti.me..

Njegovi igrači nisu sinoć trenirali na stadionu Skonto, već su koristili teren stadiona Daugave, koji je u mnogo boljem stanju...