Liga prvaka

Večeras se odigravaju revanš mečevi osmine finala Lige prvaka. Sastaju se Paris Saint-Germain - Barcelona i Liverpool RB Leipzig. Utakmice počinju u 21.00 sati.

Dok će Barcelona nakon teškog poraza od PSG-a (4-1) na domaćem terenu tražiti čudo na Parku prinčeva, RB Leipzig će u isto vrijeme tražiti prolaz pokraj posrnulog Liverpoola koji je u prvoj utakmici slavio 2-0, ali je trenutačno u katastrofalnoj formi.

Messi i društvo trebaju savršenu utakmicu protiv Parižana nakon što ih je u prvoj utakmici Kylian Mbappé 'potopio' hat-trickom i tako donio svojoj ekipi ogromnu prednost uoči revanša.

Ronald Koeman se nada da njegova ekipa može ponoviti uspjeh iz 2017. kada su nakon poraza 0-4 u prvoj utakmici, u revanšu slavili 6-1 i tako napravili najveći preokret u povijesti Lige prvaka.

Doduše, tada to nije bila 'njegova' momčad, otišli su neki važni igrači, a i čudo trebaju tražiti na gostujućem terenu, a ne domaćem kao što je bio slučaj prije četiri godine.

Parižani će i u ovoj utakmici biti oslabljeni ne igranjem Neymara, ali fantastični Mbappé je već pokazao da je glavni igrač Pochettinove ekipe - upravo on. Argentinski stručnjak također neće moći računati na Moisea Keana koji je zabio gol u prvoj utakmici, kao ni na Juana Bernata. Koeman, s druge strane, nema ozlijeđenog Ansu Fatija, kao ni Piquea, Coutinha, a i Sergija Roberta, junaka povijesnog preokreta.

U drugoj utakmici čeka nas bitka posrnulog Liverpoola, koji prolazi najteže razdoblje od dolaska Jürgena Kloppa, i RB Leipziga koji igra u nevjerojatnoj formi od poraza 2-0 u prvoj utakmici pa su tako upisali sve pobjede u četiri sljedeće utakmice.

Njemačka ekipa je i u prvoj utakmici imala svoje šanse, ali nije ih iskoristila, dok je, s druge strane, Liverpool preko Salaha i Manea iskoristio svoje.

No, daleko od toga da njemačka ekipa neće imati svoje šanse. Igraju fenomenalno, napadački, a Liverpool je 'ranjiviji' nego ikada, a Jürgenu Kloppu bi mogli presuditi baš njegovi sunarodnjaci.

Utakmica se, kao i prva, igra na Puškaš Areni u Budimpešti uz pravilo gola u gostima.