PREGOVORI U TOKU

Sportski direktor PSG-a Leonardo rekao je da će uskoro biti završeni pregovori sa Kylianom Mbappeom i Neymarom o produženju ugovora s ovim francuskim klubom.

Mbappe se posljednjih mjeseci gotovo svakodnevno dovodi u vezu s prelaskom u Real Madrid, posebno znajući da će Florentino Perez učiniti sve da ga dovede u svoje redove, a pominje se i mogućnost da karijeru nastavi u Liverpoolu, što će opet s druge strane biti puno teže za realizovati.

Ovaj napadač ima važeći ugovor s PSG-om do 2022. godine i upravo o tome govorio je Leonardo rekavši kako mu nije jasno zbog čega se vrši pritisak na klub, iako francuski napadač ima ugovor još čitavu jednu sezonu.

"Bit ću iskren i reći da me iznenađuju neke priče koje se pojavljuju u medijima. Mbappe ima još čitavu jednu sezonu ugovor sa PSG-om i njegov status u klubu je sve važniji i važniji, a samim tim raste i njegova odgovornost. Treba uzeti u obzir i neku konstantnost u njegovoj karijeri, razgovaramo s njim i stiglo je vrijeme da se donese odluka", rekao je Leonardo i nastavio:

"Ista je situacija i s Neymarom, razgovaramo i smatram da ćemo uskoro imati ishod tih pregovora."

Također, Leonardo je naglasio da klub želi produžiti ugovor sa Angelom Di Marijom i Julianom Draxlerom, a obojici igrača ugovor ističe na kraju sezone. Također se navodi da bi Draxler unatoč toj ponudi mogao napustiti klub.