APSURDNA SITUACIJA

Real Madrid će sutra u okviru šesnaestine finala Kupa kralja gostovati nižerazrednom Alcoyanu, a u dresu Kraljeva mogao bi debitovati ukrajinski golman Andriy Lunin.

I to ne bi bilo toliko čudno da čuvar mreže, koji će u januaru napuniti 22 godine, na svoj debi nije čekao čak 943 dana. On je u Real stigao u julu 2018. godine nakon što je s reprezentacijom Ukrajine do 20 godina osvojio Svjetsko prvenstvo, a proglašen je i za najboljeg golmana turnira.

Kraljevi su tada platili 8,5 miliona eura odštete njegovom klubu Zoryi Lugansk, uz dodatna četiri miliona eura predviđenih bonusa. Lunin se pridružio španskom klubu do 2023. godine s opcijom produženja za dodatnu sezonu, ali morao je ići "zaobilaznim" putem.

U konkurenciji Thibauta Courtoisa i Keylora Navasa odmah je posuđen Leganesu, ali umjesto da bude prvi golman, bio je rezerva 35-godišnjeg Ivana Cuellara, sakupivši svega pet nastupa u La Ligi. Još teže mu je bilo u narednoj sezoni u Valladolidu - bez nastupa u La Ligi i samo dva u Kupu kralja, nakon čega je otišao na šestomjesečnu posudbu u drugoligaški Oviedo, gdje je barem igrao.

Konačno je, pred početak ove sezone, Real Madrid odlučio da ga ne pošalje na novu posudbu i promovisao ga je u drugog golmana ekipe, a svoj debi bi trebao dočekati već sutra u Kupu kralja protiv Alcoyana... 943 dana nakon dolaska. Moglo bi se reći, bolje ikad ili u ovome slučaju kasno, nego nikad!