Barcelona najdraža mušterija

Kada su gostovanja i klupska karijera u pitanju, Cristiano Ronaldo nikome nije postigao više golova nego Barceloni.

Cristiano Ronaldo vratio se na Camp Nou po prvi put nakon 2018. godine kada je posljednji put zaigrao u Barceloni kao igrač Real Madrida. Ovoga puta se vratio kao igrač Juventusa i upisao pobjedu.

Portugalac je u pobjedu 3:0 upisao dva pogotka, oba s bijele točke, kojima je postavio novi rekord u svojoj veličanstvenoj karijeri.

Osim što je probio granicu od 650 golova u svojoj klupskoj karijeri, Cristiano je stigao do 13. odnosno 14. gola na Camp Nou. To je ujedno rekord kada su golovi na gostujućim travnjacima u pitanju, odnosno portugalski napadač nikome u svojoj karijeri nije zabio više pogodaka na gostovanju nego Barceloni!

Istovremeno, Cristiano Ronaldo postao je prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je realizirao dva kaznena udarca u Barceloninom "dvorištu".

Ono što je osim toga obilježilo ovaj dvoboj je znak prijateljstva između Cristiana Ronalda i Lionela Messija, koji su jedno vrijeme zagrljeni koračali travnjakom i pričali.

Mnogi ih godinama vide kao dvojicu najboljih na svijetu, ali i kao mrske rivale.

"On nije moj rival. To je nešto što su mediji napravili. Ne zanima me ko je bolji", rekao je Cristiano Ronaldo nakon utakmice.