Siniša nam je uradio nešto što niko nikad nije!

Kapiten Blerim Xhemaili otkrio je detalje iz svlačionice Bolonje prisjetivši se kako su fudbaleri saznali da trener Siniša Mihajlović boluje od leukemije.

"Bili smo u karantinu, a njega nije bilo. Prvog dana su nam rekli da trener ima groznicu, drugi dan isto, a trećeg nam se obratio klupski portparol i rekao da Mihajlović želi da nam se obrati. Nismo imali predstavu šta će da nam kaže", počeo je priču švicarski Albanac za "Gazetu delo sport".

Siniša se ekipi obratio preko skajpa.

"Taj 13. jun pamtićemo dok smo živi. Rekao nam je: 'Imam leukemiju, ali dobiću ovu bitku'. Plakao sam kao kiša".



Xhemaili je zatim nastavio:

"Znate o čemu smo pričali između sebe dok nam se trener nije obratio? Da ćemo sa njim pojesti cio svijet! Ali, desiće se i to".

Kapiten Bolonje diže srpskog stručnjaka u nebesa.

"Da je u klub došao mjesec dana kasnije, sigurno bismo ispali iz Serije A prošle sezone", kaže Xhemaili i dodaje:

"Kada mi je prvi put prišao, rekao mi je: 'Ti moraš da praviš razliku na terenu, inače nećeš igrati'. Bio sam u šoku, ali tim riječima mi je 'nabio' neku ludačku energiju".



Xhemaili je ispričao i kako je Miha motivisao ekipu.

"To u životu nisam doživio. Pustio nam je 'Let Feniksa'. A onda je u jednom trenutku prekinuo film i sve nas pitao: 'Koji ste vi lik iz filma?'. Od nas 25, čak 24 je izabralo istog - nejsebičnijeg, onog koji je razmišljao samo o sebi. Tada nismo bili ekipa. Oni su bili i uspjeli su da spasu živote", zaključio je Blerim Xhemaili.