Mjesto u Kući slavnih

Luka Dončić upisao je drugi triple-double sezone, čime je ispisao novu stranicu NBA povijesti.

Ako ovako nastavi, slovenski "wunderkind" Luka Dončić mogao bi prepraviti većinu rookie rekorda u NBA ligi. Noćas je u porazu njegovog Dallasa od ponajbolje momčadi u ligi Toronto Raptorsa upisao drugi triple-double sezone, i to kakav.

UTAKMICA KARIJERE LUKE DONČIĆA

Dončić je upisao 35 poena, 12 skokova i 10 asistencija, čime je kao 19-godišnjak postao prvi tinejdžer u povijesti NBA lige s triple-doubleom u kojem je zabio 30 poena, te prvi tinejdžer u povijesti s dva ili više triple-doubleova u sezoni.
Iza sebe je ostavio velikog LeBrona Jamesa, koji je sličan učinak imao u svojoj rookie sezoni, ali je tada imao 20 godina i 100 dana. Dončić je to napravio 30-ak dana prije svog 20. rođendana.
Slovenac je sedmi rookie u povijesti lige koji je upisao triple-double s 35 poena, čime se priključio apsolutnim velikanima NBA košarke kao što su: Michael Jordan, Oscar Robertson, Jerry West, Elgin Baylor, Jason Kidd i Steph Curry. Čak ni LeBron James ili recimo Kobe Bryant nisu uspjeli napraviti to u svojoj rookie sezoni.
"Nismo ga uspjeli izbaciti iz ritma. On je nešto posebno", rekao je trener Raptorsa Nik Nurse.
Dončić tijekom svoje prve NBA sezone ima prosjek od 20,2 poena, 6,8 skokova i 5,3 asistencija, ali nije izabran u prvom krugu igrača za All-Star utakmicu. Ostaje nada da će ga izabrati jedan od trenera i da će ponovno, za svega 20 dana, ponovno ispisati povijest.