KLASA IZNAD SVIH

Ekipa Bostona pobijedila je Philadelphiju u meču četvrtfinala play-offa NBA lige rezultatom 114:102 i tako došla do vodstva u seriji od 2-1, dok je Phoenix ostvario prvu pobjedu protiv Denvera i smanji vodstvo Nuggetsa na 2-1. Ipak, noć je još jednom obilježio sjajni Nikola Jokić.

Boston je do pobjede nosio Tatum, koji je za nešto više od 42 minute na terenu ubacio 27 poena te dodao 10 skokva i pet asistencija, a pratio ga je Brown sa 23 ubačenih poena. U poraženom timu istakao se Embiid, koji je ubacio 30 poena te imao 13 skokova i tri asistencije.

Iako je Philadelphija pobijedila u prvom meču, Boston je tako već u naredna dva meča stigao do preokreta.

U drugom meču koji je odigran sinoć, Phoenix je na svom terenu pobijedio Denver sa 121:114, a do pobjede ih je nosio nevjerovatni Booker, koji je ubacio 47 poena uz šest skokova i devet asistencija, a izuzetan učinak ostvario je i Durant s ubačenih 39 poena i devet skokova te osam asistencija.

Denveru nije pomogao ni sjajni Nikola Jokić, koji je za nešto manje od 42 minute na parketu ubacio 30 poena uz po 17 skokova i asistencija. Phoenix je ovom pobjedom smanjio prednost Denvera na 2-1.

S ovim učinkom, Jokić je ispisao historiju NBA lige te postao prvi igrač ikad koji je u play-offu ubacio više od 25 poena te dodao učinak od više od po 15 skokova i asistencija.

U subotu od 21:30 sati po našem vremenu igra se duel između Miamija i New Yorka, a to će biti treći duel u ovoj seriji. Trenutni rezultat je 1-1.