OSVRT UGLEDNE MARCE

Dok je pažnja košarkaške javnosti okrenuta duelima Partizana i Real Madrida u Euroligi, ugledna španska Marca donijela je osvrt o nastupima Džanana Muse.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je impresivan regularni dio sezone u Euroligi za svoj Real Madrid postavši rekorder po broju poena za Kraljevski klub unutar jedne evropske sezone. Međutim, u prva tri meča protiv Partizana nije prikazao mnogo.

Musa je postigao 13, 10 i devet poena u prva tri meča s procentom 16,7 šuta iz igre. O njegovim nastupima, ali i budućnosti, piše danas ugledna španska Marca.

"Nema sumnje u zvjezdani status Muse u Realu. Srušio je rekorde i pokazao da ima sve elemente zvijezde i to je mjerilo, iako protiv Partizana on mora napraviti sljedeći korak ka novom ugovoru. Onaj korak kojim može u potpunosti potvrditi svoju budućnost u Realu", navodi Marca u današnjem osvrtu.

Istovremeno, ugledni španski list ne može se načuditi uvredama na nacionalnoj i vjerskoj osnovi s tribina Štark Arene koje su upućene sjajnom reprezentativcu.

"Naravno, i okolina ima važnu ulogu za slabiju partiju. Beogradska Štark Arena vrijeđala je Musu kad god je dotakao loptu i to zbog nacionalnosti i vjere, što je neshvatljivo za svijet košarke", dodaje Marca u današnjem tekstu, a poziva se na pjesme: "Musa, Turčine, napuši se ku....e", koja je odjekivala dvoranom u Beogradu.

Istovremeno, Marca ekskluzivno otkriva da je Musin agent Miško Ražnatović viđen na sastanku u jednom beogradskom hotelu s predstavnicima Real Madrida na kojem se razgovaralo o budućnosti Muse i njegovom novom ugovoru.

Nakon utakmice u utorak, Ražnatović je obavio sastanak i s Musom, nedaleko od mjesta gdje su se predstavnici Reala sastali s Partizanovim direktorima.