NAJAVILI NAREDNE KORAKE

Čelnici Eurolige oglasili su se sat vremena nakon velikog incidenta u Madridu između košarkaša Reala i Partizana te su osudili sve ono što se dešavalo na terenu uz najavu da će odluke disciplinskog sudije biti poznate u toku današnjeg dana.

Iz Eurolige su prvobitno potvrdili da je utakmica, prema propozicijama takmičenja, registrovana rezultatom 95:80 za u korist Partizana, što znači da tim iz Beograda sada ima vodstvo od 2:0 u play-offu i s jednom pobjedom na svom terenu u naredna dva meča će izboriti plasman na Final Four.

Također su objasnili i zašto se utakmica nije mogla nastaviti, odnosno zašto je morala biti prekinuta.

"Druga utakmica serije doigravanja između Reala i Partizana prekinuta je minutu i 40 sekundi prije kraja, kada je došlo do tučnjave na terenu i veći dio obje klupe je bio prazan. Kada se izreknu diskvalifikacije za one igrače koji su učestvovali u tučnjavi i one koji su automatski isključeni zbog napuštanja klupa, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača da se završi meč i zbog toga je utakmica službeno prekinuta i smatra se završenom u trenutku prekida", naveli su iz Eurolige.

Dodali su kako su proslijeđene činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji lige, koji će u roku od 24 sata donijeti odluku o incidentima prema utvrđenom postupku.

Na kraju su, očekivano, oštro osudili događaj koji se desio na kraju utakmice i poručili da takvi incidenti ne predstavljaju vrijednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu.