Prvi čovjek košarkaške Eurolige, Jordi Bertomeu, tijekom završnog turnira u Parizu izjavio je da Olimpija, Cibona i Partizan u bližoj budućnosti neće dobiti licencu A, koja bi im osigurala natjecanje u Euroligi za tri godine.

Objavila je to slovenska novinska agencija STA pozivajući se na srpsku agenciju BETA.

"Te tri momčadi imaju licencu još za sljedeću sezonu, a nakon toga ćemo analizirati situaciju i odlučiti što će biti u budućnosti. Ipak, ne vjerujem da bi licencu A mogao dobiti klub iz bivše Jugoslavije, jer želimo da u Euroligi pored nacionalnih prvaka igraju stabilni klubovi sa velikih tržišta, kao što su Njemačka, Poljska i Francuska. Također, želimo pune dvorane, a neki klubovi poput Barcelone, Fenerbahčea i Montepaschija ne zadovoljavaju taj kriterij", rekao je Bertomeu.

Riječi prvog čovjeka Eurolige zvuče upozoravajuće, jer Partizan je, primjerice, na netom završenom Final Fouru u Parizu zamalo izborio finale protiv Barcelone. Izjavu o klubovima koji 'ne pune dvorane' bolje je i ne komentirati.

U svakom slučaju, poruka koja zasad zvuči više kao ružno upozorenje je odaslana. Ili ćete se prilagoditi novom poretku stvari, ili vas neće biti. A novi poredak stvari, po idejama Bertomeua stvaranje je europske NBA lige koja bi donosila daleko više novca nego ova sadašnja.