Korisnik Twittera po imenu Randžit Batnagar osmislio je automatski sistem koji spaja poruke različitih korisnika te društvene mreže i od njih pravi pjesmu.

Ako ste se ikad zapitali kako bi izgledali Shakespearovi tvitovi da je ovaj legendarni pisac danas živ, sada možete to i provjeriti.
 
Randžit Batnagar osmislio je sistem koji "skuplja" tvitove sa različitih profila i od njih sklapa rime. Sistem funkcioniše po principu specijalnog algoritma pomoću koga se uklanjaju bilo kakvi smajliji ili dodatni sadržaji, a zatim se tvitovi povezuju u pjesmu, na osnovu istog broja slogova u stihovima.
 
Evo jednog primjera:
"I make myself a salad everyday/Slept my entire afternoon away/Old time Mariah Carey is the one/White water rafting was extremely fun." (Svakoga dana spremam salatu/Prespavao sam čitavo popodne/Stara Mariah Carey je ono pravo/Rafting je bio veoma zabavan)

"Uvijek pronađem nešto novo, zabavno ili sasvim slučajno dubokoumno, što mi pričinjava zadovoljstvo. Jedan od ciljeva "Pentametrona" jeste da pokaže kako suluda i zanimljiva može da bude zbrka od riječi", objasnio je Batnagar, a prenosi "Daily Mail".
 
Pjesme sastavljene od tvitova možete pročitati OVDJE!