Na aktuelnom Sajmu automobila u Dubaiju mogu se vidjeti svakakve stvari, a jedna od najzanimljivijih je svakako superautomobil "Devel Sixteen" za koga kreatori tvrde da će sa nevjerovatnih 5.000 KS i V 16 motorom postizati brzinu od čak 560 km/h.

Ako je vjerovati obećanjima njegovih konstruktora i ovim prosto suludim brojkama, onda je "Devel Sixteen" čak četiri puta moćniji od Bugati Vejron Super Sporta, a još jedan nevjerovatan podatak je da mu za ubrzanje do stotke treba tek 1.8 sekunde.
Naravno, sve ove brojke nisu još provjerene, a za sada djeluje da će tako i ostati sa obzirom da nema nikakvih najava proizvodnje, a ni cijene automobila. "Devel" je prije svega napravljen kako bi paradirao besmislenim ciframa pa je malo vjerovatno da će moći da uđe i u najograničeniju proizvodnju, piše Blic.
Kao što možemo da vidimo na ovom snimku sa prezentacije, dizajn automobila je očigledna kombinacija ideja pozajmljenih sa Lamborgini "Egoista", Pagani "Zonde", pa možemo reći i Betmobila, i to je upravo i problem sa ovim superautomobilom - koliko god impresivno zvučale performanse, ne može se shvatiti ozbiljno.