Ukoliko su Vam dosadili monotoni jednobojni zidovi u Vašem domu, onda je pravo vrijeme da postavite foto tapete. One su danas nezaobilazan dio svih moderno uređenih enterijera. Foto tapete će učiniti Vaš dom jedinstvenim i interesantnijim. Praktikuje se da se postavljaju samo na jednom zidu u prostoriji. Koji god da su motivi na Vašim foto tapetama ono što je sigurno je da će biti i te kako zapažene od svih osoba koje posjete Vaš dom. Foto tapete prostoriji daju potpuno nov izgled.

Različiti motivi foto tapeta za različite prostorije u stanu
Kako različite prostorije imaju i različitu funkciju pa samim tim i način uređenja, tako su i motivi  foto tapeta za različite prostorije različiti. Foto tapete za dnevni boravak najčešće imaju motive iz prirode, mada nisu retki ni prikazi velikih gradova i interesantnih mjesta na foto tapetama. Ukoliko to želite možete i Vama dragu porodičnu fotografiju pretočiti u dimenzije foto tapeta. Kada je dečija soba u pitanju tu su likovi crtanih junaka nezaobilazni na foto tapetama. Mogu to biti  i dijelovi iz bajki ili životinje. U dječijim sobama su zastupljene vesele boje, dok se za dnevni boravak praktikuju nešto smireniji tonovi. Pored dječije i dnevne sobe, foto tapete mogu krasiti i zidove trpezarije. Kako je to najčešće prostorija sa najmanje  namještaja foto tapete u njoj posebno dolaze do izražaja.
Foto tapete možete i sami postaviti
Postavljanje foto tapeta i nije toliko komplikovano. Uz malo strpljenja i preciznosti možete ih postaviti i sami. Najpre dobro pripremite zidnu podlogu tako što ćete je očistiti i ukoliko je to potrebno premazati prajmerom. Dobra, čista i kompaktna podloga je neophodna za dugu trajnost foto tapeta. Pre postavljanja na podu složite motiv u cjelinu, a potom lijepite dio po dio. Nakon nanošenja sredstva za ljepljenje sačekajte par minuta pa nalijepite foto tapete na zid. Prilikom ljepljenja morate konstantno peglati tapete komadom tkanine kako se ne bi zadržali mehurići vazduha. Vrlo je važno da se dijelovi foto tapeta pravilno uklope uz preklapanje do dva, tri milimetra. Sušenje traje nekoliko sati i za to vrijeme u prostoriji u kojoj su foto tapete postavljene ne smije biti visoka temperatura niti veliko strujanje vazduha. Detaljnije na sajtu Kontakt Papir.