Opasno za zdravlje

Radne površine u kuhinji u većini su ureda toliko prljave da se zaposlenici mogu i razboljeti.

Nova studija pokazala je da je polovica radnih površina u kuhinji na radnom mjestu zagađena opasno visokim razinama koliformnih bakterija što može dovesti do bolesti probavnog sistema.
Istraživanje je također otkrilo da su ručke hladnjaka ili zamrzivača prepune bakterija, s time da su na trećem mjestu koliformne bakterije. Oko 30 posto mikrovalnih pećnica također je kontaminirano oko ručke i gumba. Ni s ljubiteljima čaja nije bolja situacija jer oko 40 posto aparata za grijanje vode ima toliko prljave ručke da je razina bakterija viša nego na vratima WC-a.
Sveukupno istraživanje tvrtke Initial Washroom Hygiene u Velikoj Britaniji pokazalo je da oko 75 posto kuhinjskih radnih površina ima više bakterija od ženskog toaleta.
Dr. Peter Barratt, tehnički menadžer u Initial Washroom Hygiene objašnjava kako je vrlo važno da svaki zaposlenik održava kuhinju čistom nakon korištenja te upotrebljava sanitarna sredstva i redovno pere ruke.
Naučnici sa Univerziteta u Arizoni otkrili su da se telefoni, računala, radne ploče, kvake, fotokopirni uređaji, gumbi na dizalu i hladnjaci najbrže kontaminiraju od bolesnog radnika pa je potreban poseban oprez ako je zaposlenik prehlađen.