Ako ti je izgled tvoga stana dosadio, a novu kuhinju ili sofu si ne možeš priuštiti, isprobaj neka od dolje navedenih rješenja koja su isplativa, a također i manje stresna.

Kupi novi tepih

Novi tepih, pogotovo ako se radi o onom jačih boja, podarit će cijeloj sobi novi i svježi izgled. Budući da tepihe možeš naći u svim bojama, veličinama i uzorcima, sigurni smo da ćeš pronaći nešto što odgovara tvom stanu i osobnosti.

Napravi razmještaj

Umjesto da kupuješ nove stvari, razmisli o tome kako bi tvoj stan mogao izgledati kad bi napravila razmještaj. Stručnjaci savjetuju da namještaj u dnevnom boravku rasporediš u obliku slova "U", umjesto slova "L", kako bi stvorila udobniji i prikladniji prostor za razgovor. Česta greška pri raspoređivanju namještaja jest ta da ga guramo uza zid kako bi dobili više prostora, no s time se zapravo postiže suprotan efekt.

Oslobodi zidove

Lauri Ward, stručnjakinja za dizajn interijera, tvrdi da bismo u svakoj prostoriji barem jedan od zidova trebali ostaviti u potpunosti praznim kako bi imali na čemu odmoriti oči. Također, misli kako mnogo ljudi radi grešku pri postavljanju umjetnina na zid. Naime, većina nas slike voli postaviti visoko, što rezultira vizualnim neredom.

Promijeni detalje u kuhinji

Ne moraš kupovati novu kuhinju kako bi bila zadovoljna njenim izgledom. Postoje mali trikovi kojima ćeš postići gotovo isti efekt. Možeš kupiti nove ručkice za kuhinjske ormariće koje će im podariti novi i drugačiji izgled. Usto, slobodno ih oblijepi samoljepljivom tapetom u svojoj najdražoj boji, ali pripazi da ne ostane zraka između površine i tapete kako se ne bi nazirali mjehurići. Ako imaš malu kuhinju, Susan Serra - dizajnerica kuhinja, savjetuje ti da odstraniš jedan ili dva ormarića i zamijeniš ih policama koje će "otvoriti" prostor.