Ako vam je prva asocijacija na lokne figaro, onda vjerovatno izbjegavate da ih pravite kako biste održavali kosu sjajnom i zdravom. Međutim, to ne mora tako da bude. Lijepe lokne mogu da se postignu na bezbroj načina, i to ne mora da podrazumijeva upotrebu figara, fena niti pegla. Šta više, za neke od ovih tutorijala vam nisu ni vikleri potrebni!

1) Bujne lokne
Sve što će vam trebati za ove lokne jesu ukosnice i malo vode. Nakvasite pramenove, pa ih obmotavajte oko tri prsta, sve do korijena kose. Tu loknu pričvrstite ukosnicom ili šnalom, pa kada je cijela kosa gotova, legnite na spavanje. Ovo je sjajan način da se ujutru probudite sa loknama, a bez glavobolje od noudobnih viklera.
2) Talasi pomoću krpica
Ovaj tutorijal će vam pokazati kako da dobijete lijepe, uredne talase pomoću stare majice ili krpe. Jedina razlika od naše tradicionalne metode krpicama, jeste u tome štoi se na sredini svake trake od platna napravi jedna rupa. Zatim se krajevi kose provuku kroz tu rupu, a traka se okreće na gore i tako se kosa oko nje obmotava.
3) Opušteni talasi
Ova metoda je posebno pogodna za djevojke koje imaju prirodno loknavu kosu, koju žele malo da primire tokom noći. U videu je objašnjeno kako kosu da podijelite, umotate i zavrnete, na takav način da ona ujutru zadržava oblik talasa i loknica. Neće vam biti potrebno više od pet minuta da shvatite kako se radi, a rezultati su sjajno.
4) Prelijepe jednostavne lokne
Ove lokne se prave po istom principu kao i one pod brojem jedan, ali je razlika u širini. Naime, ovdje ćete pramenove namotavati na dva prsta, kako bi lokne bile sitnije. One će takođe i duže da traju. Još jedna razlika je u tome što kosu nećete namotavati skroz do korijena, već samo do visine ušiju. Tako će cijela frizura izgledati elegantnije i profesionalnije.