Puder nemoj nanositi na nečistu kožu, ali ni nekoliko sati nakon čišćenja kad su se već stvorili novi slojevi masnoće. Koristiš li četke ili spužvice za nanošenje pudera, potrudi se da uvijek budu besprijekorno čiste

Ti i kolegica koristite isti puder, no dok na njezinom licu on izgleda poput finog baršunastog sloja, na tvom licu pretvara se u mrvičastu podlogu koja je vidljiva na kilometre. A čak imate isti tip kože!
Izgleda li tvoj puder uvijek loše, možda ga jednostavno krivo nanosiš. Odvoji malo vremena i nauči napokon nanijeti puder na pravi način.
1. Pripremi kožu. Puder nemoj nanositi na nečistu kožu, ali ni nekoliko sati nakon čišćenja kad su se već stvorili novi slojevi masnoće. Prije nanošenja očisti kožu, nanesi toner i hidratantnu kremu, a zatim pričekaj 5 minuta.
2. Nemoj nanositi puder na lice sa svih strana. Kreni od nosa, a zatim razvlači puder prema rubovima lica.
3. Puder bi trebao biti prvi korak u nanošenju make-upa pa ga nikako nemoj nanositi na korektor i highlighter. Prvo puder, a zatim korektor i sve ostalo.
4. Nemoj pretjerivati s količinom jer to na licu izgleda poput maske. Tri kapljice i više su nego dovoljne za cijelo lice.
5. Koristiš li četke ili spužvice za nanošenje pudera, potrudi se da uvijek budu besprijekorno čiste. Četkica koja već na sebi ima gomilu starog pudera napravit će zaista loš ( i nezdrav) posao.
6. Puder u prahu ili kamenu nije potrebno nanositi na cijelo lice. Njime lagano opraši čelo, nos i bradu.
7. Posebnu pažnju obrati na obrve i područje oko usana. Puder koji se gomila na tom području uvijek izgleda neatraktivno pa je vrlo važno ukloniti ga prije odlaska iz kuće.