Niko nije idealan, niti može biti... Ali ipak, možete se služiti trikovima kako što bolje izgledate!

Nije ih teško primjeniti, a značiće dosta!
1. Otkrijte lice i vrat
S jedne strane lica, spletite malenu pletenicu iza uha i sakrijte je pri zatiljku. Otkrićete vrat (koji frajeri obožavaju) i lice s jedne strane, dok vam s druge kosa senzualno pada preko oka.
2. Na usne nanesite - rumenilo
Na usne nanesite ružičasti ili ruž u boji mesa, a kako biste postigli što prirodniju boju i teksturu, utapkajte na usne malo rumenila u kamenu ili prahu. I imaćete usne poput Angeline!
3. Ruž za usne koristite kao rumenilo
Za prirodan, sjajan i svjež izgled, vaše obraze zarumenite ružem za usne. Izaberite nijansu koja odgovara vašem tenu i prstima nanesite ruž na jagodice obraza.
4. Za glatku kosu koristite maramu
Nakon što operete i osušite kosu, zavežite maramu oko glave (maramu iliti 'do rag, baš onako kako ju nose reperi). Na taj ćete način postići super zaglađenu kosu pri tjemenu koja neće biti naelektrisana i koja će naglasiti vaše uvojke.
5. Obavezno koristite bazni lak za nokte
On će ispuniti sve eventualne pukotine i ujednačiti površinu nokta. Tako će vaš lak imati super glatku podlogu za besprijekoran izgled.
6. Koristite kremasta sjenila za ublaženi smoky eyes
Volite li smoky eyes, ali ga smatrate pomalo napadnim za svaki dan, korisite kremasta sjenila koja nisu toliko teška i koja su savršena za apsolutno svaku prigodu.
7. Highlighter nanosite lepezastom četkicom
Sigurno znate o kojoj pričamo. To je ona jako tanka i jako široka četkica u obliku lepeze koja redovno dolazi u setovima make-up četkica, ali nam nikada nije najjasnije čemu tačno služi. E pa make-up stručnjaci tvrde da je upravo ona savršena za nanošenje highlightera po cijelom licu.
8. Koristite sjenilo za uređivanje obrva
Imate li rijetke obrve ili im jednostavno želite dodati malo života i bolje ih povezati s bojom kose, koristite sjenilo za oči. Uzmite četkicu za nanošenje sjenila i jednostavno lagano nanesite sjenilo preko obrva.
9. Tapirajte kosu za veći volumen
Volite li volumen u kosi, cijelu kosu lagano razbarušite i tapirajte velikom širokom četkom s kojom se inače češljate. Zatim kosu prebacite preko glave i našpricajte ju lakom. Pustite par sekundi da se lak osuši et voila - imaćete volumen na kojem bi vam pozavidjela i Pamela Anderson!