Kada trljate lice vlažnim maramicama, rastežete kožu što može da dovede do prerane pojave bora. Iako su po sastavu slične gelu za skidanje šminke, sadrže i alkohol koji šteti koži.

Poslije skidanja šminke vlažnim maramicama uvijek bi trebalo da se umijete čistom vodom, tvrde britanski dermatolozi. Na licu uvijek ostaju tragovi, koji postepeno zatvaraju pore, isušuju i iritiraju kožu.
Kada trljate lice ovim maramicama, posebno predio oko očiju, rastežete kožu što može da dovede do prerane pojave bora. Iako su po sastavu slične gelu za skidanje šminke, sadrže i alkohol koji šteti koži. Zato ih koristite samo onda kada baš morate, na putovanju, kampovanju, u teretani.
Stručnjaci upozoravaju da bi vlažne maramice trebalo da izbjegavaju oosobe sa suhom i osjetljivom kožom, one koje imaju ekceme ili rosaceu, jer i najmanja iritacija, može da podstakne upalu.
Ako ste navikli na ovaj brz i jednostavan način čišćenja lica, izbjegavajte dio oko očiju i usta. Poslije korištenja obavezno se umijte i nanesite hidratantnu kremu. Izbjegavajte maramice sa parfemom jer imaju agresivnije sastojke.