Frizura za koju se odlučite trebalo bi najviše da zavisi od oblika vašeg lica. Možete da vidite sliku u časopisu i pomislite da je to savršena frizura za vas, ali kada odete u frizerski salon i dobijete tu frizuru, može se desiti da se jako razočarate. I to je baš zato što niste izabrali frizuru koja odgovara vašem obliku lica.

Ako imate okruglo lice, onda treba da izaberete frizuru koja će upotpuniti vaš oblik lica. Trebali bi se držati dalje od duge kose. Slatka bob frizura ili frizura koja je duža u prednjem dijelu bi vam mogla dobro stajati. Takođe, izbjegavajte mini val i lokne inače, ako imate okruglo lice, jer će to vaše lice učiniti još okruglijim.
Ako imate ovalno lice, takođe ćete se držati podalje od duge kose, jer će to vaše lice izdužiti i ono će izgledati još ovalnije. Umjesto toga, probajte frizuru srednje dužine. Takođe, sjajno ćete izgledati sa  svijetlom bojom kose. Šiške će takođe upotpuniti oblik vašeg  lica, ali bi trebalo da budu prorijeđene i lagane, a ne guste i teske i to obavezno morate da naglasite svom frizeru.
Ako imate četvrtasto lice, dobro će vam stajati srednja do duga frizura. Pokušajte da izbjegnete kratku kosu i inače kosu koja vam dolazi samo do brade. Možete da uradite i blago talasastu frizuru, ali nikako guste, teške kovrdže. Takođe, treba da se držite podalje od šiški, jer će vam one dati licu oblik kutije, pise zenasamja.me.
Ako ste srećni  vlasnik srcolikog oblika lica, onda će vas obradovati to da izgledate sjajno sa bilo kojim tipom frizure, stoga birajte koju god frizuru želite i koja vam se sviđa. Ljudi sa srcolikim licem su vrlo srećni, upravo zbog toga što mogu da biraju frizuru koju žele - kratka, srednja, duga, valovita, ravna.