Istinski izumitelj glamura

Jeste li znali da je Max Factor prvi izumio termin 'Make up' za šminku? Milionima žena širom svijeta prva asocijacija na ime Max Factor jeste ljepota, moda i glamur.

1914. Max Factor je stvorio prvu kozmetičku liniju za film koja je tada bila u formi masne boje
1920. razvio je 'Color Harmony' principe šminkanja koji se bazirao na tome da određenoj kombinaciji tena, kose i boje očiju najbolje odgovaraju specifične nijanse šminke.
1930. kreirao je sjajilo za usne.
1934. predstavio tečni lak za nokte koji je preteča svih današnjih lakova za nokte.
1935. kreirao je Pan-Cake-prethodnika svih modernih kamenih pudera čija je originalna formula bila prilagođena filmovima u koloru.
1953. Max Factor kreira Creme Puff puder u kamenu.
U zlatnom dobu Hollywooda, kada se radilo o make up-u samo jedno ime je bilo na usnama zvijezda srebrenog ekrana. To ime je bilo Mr. Max Factor, vizionarski make up.
Max Factor slavi 60. godina postojanja Creme Puff pudera u kamenu. Puder idealan za svaku priliku koji daje koži glamurozan osjećaj sa luksuznim finišem i nježnim blistavim sjajem.
Max Factor je ostao vjeran svojoj formuli koja je osvojila žene širom svijeta koje su težile ka besprijekornom izgledu kože bez previše utrošenog vremena. Formula posjeduje milion reflektirajućih čestica što koži pruža da ostaje mat no ipak zadržava blagi, prirodni sjaj.
Besprijekoran finiš osnova je svakog glamuroznog izgleda, Creme Puff u svom novom zlatnom pakiranju  je istinski dodatak glamuru.  Ovaj bezvremenski klasik možete koristiti na više načina, možete ga koristiti samostalno direktno na kožu ili kao finiš preko pudera. Idealan je za male korekcije tokom dana. Sada možete pronaći Creme Puff u dvije nove nijanse: Golden i Natural.