Tajna neodoljivosti glasi: istaknite vaša dva glavna aduta. Ne, ne te na koje mislite – u pitanju su oči…

1. Pripremite kapke
Fiksirajte sjenku tako što ćete prije nego što je nanesite na kapak namazati tanak sloj tečnog ili pudera u prahu. Ukoliko ste se opredijelile za svijetlu boju sjenke, korektorom prikrijte sve sitne kapilare.
2. Uredne obrve
Novi trend podrazumijeva punije obrve i zato je dovoljno ukloniti one dlačice koje štrče. Neka se obrve „lome“ u liniji sa spoljnom ivicom irisa.
3. Naoružajte se efikasnim „oružjem“
Četkice za sjenku sa kratkim dlačicama pružaju mnogo veću preciznost i kontrolu, pa su dobre za definisanje i izvlačenje linija. One sa dužim dlačicama su mekše i manje precizne, pa zato i bolje za senčenje i druge efekte.
4. Koristite različite nijanse pravilno
a. Najtamnijom nijansom definišite linije oka.
b. Najsvjetliju nijansu nanesite tik ispod obrva.
c. Duž kapaka nanesite srednji ton.
d. Za nijansu tamnijim tonom oivičite kapak.
5. Vješto naglasite oblik očiju
Šminkeri su nam otkrili kako da na najbolji način istaknemo naše adute
Male oči: Vizuelno povećajte oči svijetlim, sjajnim sjenkama – tamne nijanse ih još više mogu smanjiti. Ukoliko koristite olovku za oči ili ajlajner, iscrtajte samo gornju liniju oka. Trik za povećavanje: Nanesite maskaru na gornje trepavice, kao i na središnji dio donjih.
Usko postavljene oči: Na spoljni ugao očiju nanesite intenzivniju sjenku i iscrtajte deblju liniju olovkom kako biste skrenuli pažnju upravo na ovaj dio. Unutrašnju stranu ostavite „čistom“. Prvo nanesite jedan sloj maskare, a zatim ka spoljnoj ivici još jedan.
Iskošene oči: Bezizražajni kapci mogu da učine da oči izgledaju manje nego što jesu. Uz pomoć sjenke iscrtajte liniju kapka simulirajući dubinu. Najprije nanesite svijetlu sjenku skoro do linije obrva, a zatim cijelom dužinom gornje linije oka nanesite tamnu nijansu
6. Mačkaste oči
Želite zavodljive oči u seknudi i bez mnogo truda? Iscrtajte donju i gornju ivicu oka mekanom crnom ili sivom olovkom, a zatim štapićem za uši omekšajte liniju. Za efekat mačkastih očiju liniju pri kraju blago izvucite na gore. Za superpreciznu liniju blago povucite spoljni ugao oka na gore. Drugom rukom nanosite ajlajner što je bliže moguće liniji trepavica.
7. Izlažirajte punoću
Čak iako se ne možete pohvaliti gustinom trepavica, možete to izlažirati. Braon ili crnom olovkom za oči iscrtajte gornju liniju trepavica, ali iznutra. Tajna je da popunite prazan prostor između svake trepavice.
8. Recite zbogom podočnjacima
Potražite kremu za predio oko očiju koja sadrži vitamin K i C koji pomažu uklanjanju podočnjaka. Ukoliko koristite korektor, odaberite nijansu svjetliju od vaše kože, savjetuju šminkeri.
9. Smanjite natečenost očiju
Umočite tufer od vate u hladno mlijeko i stavite na oči 15 minuta. Mlijeko sadrži laktozu koja pomaže da se umanji natečenost. Takođe, potražite i gelove za oči koji sadrže kofein.