Oživite suhu i oštećenu kosu pakovanjima koje sami lako i jeftino možete da napravite i zablistajte ovog ljeta!

Da biste vratili kosu u život i pripremili je za sunce, prije pranja dobro raščešljajte kosu, a potom stavite domaće pakovanje. Rasporedite ga po kosi češljem vrlo širokih zubaca. Pokrijte kosu kapom za tuširanje ili folijom i ostavite da djeluje 20-ak minuta. 
Maska će još bolje djelovati ako obmotate glavu toplim peškirom ili ako grejete glavu fenom na niskoj temperaturi. U zadnju vodu pri ispiranju možete dodati sastojak koji povećava sjaj. Tako svijetlu kosu isperite vodom u koju ste dodali šoljicu limunovog soka, a tamnu kosu možete da operete vodom s malo jabukovog sirćeta. 
1. Maska za suhu i oštećenu kosu 
Suhu kosu oživjeće maska od pola avokada, četvrtine šoljice majoneza, po jedne kašika kokosog i maslinovog ulja i jedne kašike meda i od tri do pet kašika vode. 
2. Pakovanje protiv elektrisanja kose 
Pomiješajte pola šoljice meda, pola šoljice jogurta i kašiku bademovog ulja. Umasirajte u kosu od korjena do vrhova, ostavite 20 minuta, pa operite prirodnim šamponom. 
3. Pivo i jaje za bujnu kosu 
Zgnječite bananu, dodajte jaje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa umiješajte 1/3 šoljice piva. Dodajte kašiku meda pa umasirajte od korjena do vrhova. Ostavite na glavi što duže, pa isperite. 
4. Surutka i med vraćaju sjaj vlasima 
U pola šoljice surutke dodajte kašiku meda, promješajte i dobro umasirajte u kosu, posebno u vrhove. Pustite da stoji 20 minuta i isperite samo vodom. Kosa će dobiti divan sjaj.