Proljetna sezona u koju smo tek zakoračili već nas je razveselila novim modelima farmerki koje ćemo sigurno objeručke prihvatiti.

Ako ste fan ovog vječnog odjevnog komada i želite da osvježite svoj "look" prekopajte ormar i potražite stare modele spremne za reciklažu. Ako pak u toplu sezonu želite da zakoračite u novom ruhu donosimo mali vodič za 5 modela farmerki koje će obilježiti proljeće. 
1. "Boyfriend" 
Široke, pomalo šlampave farmerke od tankog, ispranog džinsa, podvrnute do članaka stil je koji su objeručke prihvatile holivudske ljepotice poput Jenifer Aniston, Rihanne i Hale Bery. Takozvani "boyfriend" kroj zadržao se i ovu sezonu, a vjerujemo kako će zaraziti brojne ljubiteljke trendova.
2. "Skinny" 
Iako smo mislili da ovaj model neće dugo izdržati na modnoj sceni "skini" farmerke već ko zna koju sezonu za redom su nešto što definitivno morate imati. Praktične, elastične uske farmerke mogu se prilagoditi svakom obliku tijela, a savršeno će se uklopiti uz elegantne štikle, baletanke, duboke patike i čizme. 
3. "Boot cut" 
I ovaj je model spreman za reciklažu jer smo ga već nekoliko godina unazad svi nosili. Ravne farmerke ili one koje naginju ka trapezu odlično pristaju uz šarene košulje i tunike - 2 komada odjeće koje ove sezone morate imati. 
4. Neonske boje 
Jarke, neonske boje poput zelene, crvene, roze ili žute ovog bi proljeća trebalo da se nađu i na vašim farmerkama. Poigrajte se ovim moćnim nijansama koje će u trenutku popraviti i najjednostavniji stajling. 
5. Detalji i printovi 
Iako je sezona uzoraka započela još prošlog proljeća priča se nastavlja i ove godine. Farmerke, najčešće uskog ili ravnog kroja prekrivene nježnim, bljedunjavim cvjetovima, šarama i oblicima ili pak "prskane" farmerke na kojima se nijanse prelivaju od najsvjetlije do one najintenzivnije savršen je detalj s kojim ne možete pogriješiti.