Nikad nije na odmet saznati još po neki trik koji će vam pomoći da postignete željeni izgled i to za vrlo kratko vrijeme.

Svakoj od nas se barem nekoliko puta dogodilo da žuri negdje i da mora što prije da ukloni otiske jastuka s lica, brzo osuši lak za nokte ili jednostavno osuši kosu. Postoji nekoliko malih trikova uz koje sve to možete uspješno da obavite. 
Sušenje laka za nokte 
Potopite nokte u posudu vode s kockicama leda. Ledena voda suši lak na brzinu. Zatim dva minuta lak sušite na vazduhu i onda opet potopite u hladnu vodu tri minuta. Između dva sloja laka, hladnim vazduhom iz fena sušite prvi sloj. 
Spriječite znojenje lica 
Dok vježbate stavite hladan, vlažan peškir iza vrata. Hladnoća skuplja krvne sudove i pomaže da se temperatura tijela brzo spusti. Tako će i umivanje hladnom vodom imati isti efekt. Kada idete da vježbate, ponesite sa sobom flašicu u spreju napunjenom hladnom vodom pa kad osjetite da vam lice gori, lagano poprskajte lice i osjetićete momentalno osvježenje. 
Smanjite natečenost očiju 
U peškir ili u krpu umotajte kesicu smrznutog povrća i stavite preko lica da odstoji 10 minuta. Zašto kesica s povrćem? Zato što oblik odgovara obliku lica. Mekani peškir natopljen u čaj od kamilice će takođe pomoći. 
Najbrže liječenje iritacije od depilacije 
Na depiliranu zonu namažite malo hidrokortizonske kreme (kupite je u apoteci i držite pri ruci). Izbjegavajte depiliranje tri dana prije i poslije menstruacije, jer je tada koža najosetljivija pa je iritacija neminovna. 
Riješite se peruti 
Kratko i jasno - pomješajte 400 ml jabukovog sirćeta s 400 ml vode. S tim isperite kosu i perut će nestati. 
Kako ukloniti tragove kreme za samopotamnjivanje 
Natopite vatu limunovim sokom i pređite preko dijelova koji su vam šareni. Limunska kiselina je prirodni izbjeljivač i piling kože. Druga opcija je masaža kružnim pokretima i to sodom bikarbonom po šarenim dijelovima. Kremu za tamnjenje možete pomješati s hidratantnom kremom jer će boja na taj način biti prirodnija. 
Brzo sušenje kose 
Pošto ste oprali kosu, dobro je istrljajte peškirom, pa zatim stavite pjenu za kosu jer će ona onemogućiti da dlaka apsorbuje više vode. Kad stavite pjenu, okrenite glavu prema dole i sušite. Kada se donji dio kose osuši, četkom češljajte gornji dio i sušite. Ovako ćete sušenje skratiti bar za trećinu uobičajenog vremena, pišu Frendice. 
Kako ukloniti otiske jastuka s lica 
Kada ustanete umijte lice toplom vodom, a zatim umasirajte hidratantnu kremu. Topla voda poboljšava dotok krvi. Za tili čas crte od jastuka će nestati. Takođe, bolje je da umjesto na pamučnoj spavate na satenskoj jastučnici.