Slažu se uz sve

Povratak modnog stila osamdesetih vratio je i pilot jakne u kolekcije mnogih renomiranih dizajnera, a evo kako i sa čim sve možete da kombinujete ovaj klasičan komad odjeće.

Avijatičarska jakna je ponovno modni trend, a njeno porijeklo vezano je za uniforme britanskih oficira koji su za vrijeme Drugog svetskog rata upravljali vojnim avionima. Ovaj komad odeće je veoma efektan, idealan je za formalne i opuštenije prilike što znači da je odličan izbor u ležernim, elegantnim i poslovnim odjevnim kombinacijama. 
Pilot jakne veoma su praktične jer pružaju veliku mogućnost kombinovanja. Nose se s pantalonama, užim i širim farmerkama, košuljom, majicom, džemperom ili duksericom. Koji god komad odjeće da iskombinujete s pilot jaknom, nećete proći nezapaženo, jer je ona simbol snage i daje određenu dozu seksipila. 
Ali, naravno, treba da ima sva ona obilježja koja su je učinila legendarnom: istaknuta ramena, suženja na završetku rukava i struku, kao i kroj koji prijanja uz tijelo. 
Ove sezone izdvajaju se modeli s dvorednim kopčanjem, krznenim dodacima i izraženom kragnom, a s obzirom da je aktualan i trend nitni, poželjni su modeli pilotskih jakni koji su obogaćeni tim malim metalnim dodacima.