IZGLEDAJTE SVJEŽIJE

Ukoliko ste imali neprospavanu noć i ustali ste sa izrazom koji je ispijen i sumoran sa podočnjacima, sljedećih pet tehnika pomoći će vam da to prikrijete i izgledate ljepše.

Koristite korektor u boji

Kada su u pitanju tamni podočnjaci, pokrivanje klasičnim tečnim korektorom često nije dovoljno - modri, tamni kolutovi će se vjerovatno uvijek nazirati.

Osim toga, nanošenjem sloja na sloj tečnog korektora rizikujete da lice izgleda dvodimenzionalno. Najbolja stvar koju možete uraditi da sakrijete podočnjake je da nanesete korektor u boji prije nanošenja korektora.

Ljubičastim tonovima se suprotstavljaju kajsija-narandžaste nijanse. Tapkanje korektora u boji kajsije na tamne kolutove, a zatim nanošenje tečnog korektora, učinit će da vaši podočnjaci budu dobro prekriveni tokom cijelog dana.

Pametno nanosite tečni korektor

Kada nanesete korektor u boji, nije poenta da nanesete i što više tečnog korektora preko. Šminkeri ističu da ga ne nanosite sve do donje linije trepavica, nego samo u dio najtamnijeg područja podočnjaka, a zatim ga izblendajte prstom. Ako ga stavite previše blizu donje linije trepavice, rizikujete da šminka izgleda neprirodno i ravno.

Koristite bež olovku

Kada se osjećate umorno, a vaše oči to i pokazuju, važno je da posegnete za makeup proizvodima koji čine tamno područje svetlijim. Jedan od najvećih trikova koje šminkeri koriste na snimanjima kako bi proširili i probudili područje oko očiju je nanošenje bež olovke na donju liniju kapka. Ovo stvara iluziju šireg i svjetlijeg izgleda.

Očetkajte obrve

Češljanje obrva može pomoći da umorne oči izgledaju življe. Jednostavan čin četkanja obrva pomaže da se podigne područje oko očiju, udaljavajući oko od bilo kojeg područja jake nadutosti. Četkajte pramenove obrva ka gore i u stranu, a sve fiksirajte gelom za obrve.

Stavite i hajlajter na prava mjesta

Trik je da nanesete malu količinu hajlajtera na unutrašnji ugao oka i na spoljnu ivicu kosti obrva, odmah ispod same obrve. Hajlajter koji reflektuje svjetlost stvorit će iluziju svjetline, otvarajući oči kako bi se suprotstavile svakom nagovještaju umora. Ključ ove tehnike je usvajanje principa - manje je više.

Izvor: Faktor