VRIJEDI PROBATI

Podočnjaci su česta pojava na licima mnogih, a pokazuju stanje sna, stresa, godina i situaciju s alergijama.

Ponekad se čini da kada izgubimo deset minuta sna, naše oči to plate natečenošću i promjenom boje, a ako patite od alergije, vjerojatno ste primijetili da su vam vene istaknutije zbog svrbeža i natečenih očiju.

Također, tokom godina se gubi elastičnost kože, što može rezultirati pojavom izraženijih podočnjaka. Pa, što onda učiniti kako biste se riješili podočnjaka? U nastavku donosimo četiri načina kako posvijetliti kožu ispod očiju i učiniti ju elastičnijom.

Hladna terapija

Hladna terapija jedno je od najboljih rješenja za podočnjake. Nešto hladno na mjestu ispod očiju može smanjiti nakupljanje tekućine ispod kože i smanjiti pojavu opuštene kože. Pomaže i ako prislonite stražnju stranu hladne kašike na mjesto ispod očiju, a neki čak savjetuju uranjanje lica u posudu napunjenu hladnom vodom i kockicama leda.

Čaj od kamilice

Kamilica je poznata po svojim protuupalnim i umirujućim svojstvima, pa može smanjiti natečenost i crvenilo ispod očiju. Ohlađeni čaj od kamilice vatnim jastučićima nanesite na područje ispod očiju i pričekaj rezultat.

Bademovo ulje

Bademovo ulje osigurava dugotrajnu hidrataciju kože. Ako nježno utrljaš nekoliko kapi ulja u kožu ispod očiju, možeš smanjiti vidljivost podočnjaka.

Kriške krompira

Krumpir sadrži enzim kateholazu, koji može pomoći u smanjenju podočnjaka. Jednostavno narežite krompir na tanke ploške i stavi ih na oči 15 minuta.