Odlučila si izdvojiti nešto love za malo kvalitetniji puder, zaputila se u parfimeriju i odabrala divnu teksturu, no idućeg jutra užasnula si se shvativši da je tvoj puder - presvijetao!

Otvoreni puder nemoguće je vratiti ili zamijeniti pa ti sada ne preostaje ništa drugo nego poslušati naše savjete i (ipak) iskoristiti svoj puder na najbolji mogući način.

1. Potamni ga

Poigraj se s različitim teksturama i kod kuće sama potamni svoj puder. Bronzer u kamenu smrvi u prah te lagano umiješaj u novi puder sve dok ne dobiješ željenu nijansu. Za ovaj mali eksperiment možeš iskoristiti i bronzer u gelu ili prahu, a preporučujemo da boje uvijek miješaš prije samog nanošenja na lice, u manjim količinama.

2. Koristi ga kao highlighter


Svijetli puder u trenutku se može pretvoriti u zanosni highligter, dovoljno je samo pomiješati ga sa nekom sjajnom teksturom koja odbija svjetlost. Bilo da se radi o svjetlucavom puderu u kamenu ili sjajnim česticama u kremi, "ubaci" malo sjajne teksture u svoj novi puder i njime pređi preko jagodica, ispod luka obrva i uzduž nosne kosti kako bi dobila glamurozni look i naglasila konture svog lica.

3. Koristi ga kao bazu


Svijetli puder pomiješaj s malo hidratantne kreme te tu mješavinu nanesi na lice poput baze. Ta smjesa ujednačit će boju tvog lica te ga pripremiti za ostalu šminku. Nakon toga širokom četkom nanesi bronzer na cijelo lice te sjenilo, rumenilo i malo maskare, i uživaj u prirodnom ali postojanom ljetnom make-up looku.