Budilica zvoni, ustaješ se umorna i polusnena, otvaraš ormar i ... naravno, nemaš ništa za obući. Potraga za savršenim stylingom ovog proljeća prestaje nalikovati borbi s vjetrenjačama jer su se svjetski i domaći dizajneri poigrali uzorcima i materijalima i prezentirali trend pidžama (Da, dobro si pročitala!).

S trendom dnevnih i večernjih outfita iskombiniranih s odjevnim komadima koji materijalima i oblikom asociraju na pidžamu te odišu ležernošću i udobnošću, započeo je modni tandem Dolce & Gabbana još 2009.godine, a svoje mjesto u ovogodišnjim kolekcijama pronašao je i kod Stelle McCartney, Donne Karan, Michaela Korsa, Alexandera Wanga i drugih svjetski priznatih dizajnera. Međutim, pidžama trend nije zaobišao ni Hrvatsku! Naša dizajnerica Anamarija Asanović prednjači ispred modno osviještenih Hrvatica i često nosi pidžamu, a isto savjetuje ostalim zaljubljenicima u modu.

Iako su pomalo riskantan modni izričaj, hlače i košulje nalik na muške pidžame preplavile su modne piste i ulice te su ga sve modne sljedbenice s oduševljenjem prihvatile. Kako ne bi pretjerala i dobila pogrdne poglede svojega šefa ili profesora, nemoj se obući u pidžamu od glave do pete, nego je kombiniraj s ostalim modnim komadima. Primjerice, gornji dio odlično će izgledati na šorc, dok je donji dio možda najbolje kombinirati na majicu s printom i kožnom jaknom.

I Beyonce voli opuštene hlače koje izgledaju kao pidžama.